YDe ce S.O.R.A.?

Una este să citești pur și simplu Biblia, și alta este să interacționezi cu textul, să înveți să încetinești ritmul și să CITEȘTI cu adevărat – atunci cuvintele încep să îți atragă atenția.

 Studiind versetele prin metoda SORA, reușiți să vă adânciți în Scriptură și „vedeți” mai mult decât dacă doar ați citi versetele și apoi v-ați vedea bucuroși de treabă. Permiteți-mi să vă încurajez să vă faceți timp pentru a studia prin metoda S.O.R.A. versetele de zi cu zi și veți vedea chiar voi cât de multe lucruri veți descoperi din lectura de zi cu zi… veți fi uimite.

Ce înseamnă S.O.R.A.?

S – S vine de la Scriptură – Transcrie versetele de studiat prin metoda SORA.

Vei fi uimită ce poate Dumnezeu să îți descopere doar pentru că îți iei timp să transcrii ce citești!

O – vine de la observație – Ce observi în versetele pe care le studiezi? Pentru cine sunt scrise? Se repetă vreun cuvânt? Ce cuvinte ies în evidență?

R – vine de la rugăciune. Roagă-te prin Cuvântul lui Dumnezeu. Petrece timp cu El mulțumindu-I. Dacă ți-a descoperit ceva în urma acestui timp de studiu, roagă-te pentru asta. Dacă ți-a descoperit un păcat din viața ta, mărturisește-l.

A – vine de la aplicație. 

Aici este momentul în care Cuvântul lui Dumnezeu devine personal. Ce îți spune Dumnezeu astăzi? Cum poți aplica în viața ta ceea ce tocmai ai citit? Ce schimbări trebuie să faci? Trebuie să iei măsuri într-o anumită privință?

Studierea Cuvântului lui Dumnezeu în acest fel poate dura cât de puțin sau cât de mult timp aveți la dispoziție. În unele zile poate dura doar 10 sau 15 minute, în alte zile mai mult.

Cum să aplic S.O.R.A.?

Iată un exemplu personal…

Coloseni 1:5-8

S – „din pricina nădejdii care vă aşteaptă în ceruri şi despre care aţi auzit mai înainte în cuvântul adevărului Evangheliei, care a ajuns până la voi şi este în toată lumea, unde dă roade şi merge crescând, ca şi între voi. Şi aceasta, din ziua în care aţi auzit şi aţi cunoscut harul lui Dumnezeu, în adevăr, cum aţi învăţat de la Epafras, preaiubitul nostru tovarăş de slujbă. El este un credincios slujitor al lui Hristos pentru voi şi ne-a vorbit despre dragostea voastră în Duhul.”

O – (De multe ori doar îmi notez observațiile schematic… ceea ce observ la prima vedere când mă uit la versete.)

  • Când combini credința cu dragostea, ai parte de speranță.
  • Trebuie să ne amintim că nădejdea noastră este în cer… urmează să avem parte de ea.
  • Evanghelia este cuvântul adevărului.
  • Evanghelia dă roade continuu și crește din prima zi până în ultima.
  • Este nevoie doar de o singură persoană pentru a schimba o comunitate întreagă… Epafras.


R
– Doamne, te rog ajută-mă să fiu un „Epafras”… să le spun altora despre Tine și să las rezultatul în mâinile Tale iubitoare. Te rog ajută-mă să înțeleg și să aplic în viața mea ceea ce am citit astăzi, devenind astfel din ce în ce mai mult ca Tine în fiecare zi. Ajută-mă să trăiesc o viața care poartă „rodul” credinței și al iubirii… ancorându-mi nădejdea în cer, nu aici pe pământ. Ajută-mă să-mi amintesc că ceea ce este mai bun urmează să vină!

A – Un lucru care mi-a atras atenția astăzi a fost modul în care Dumnezeu a folosit un singur om, Epafras, pentru a schimba un oraș întreg!!! Mi s-a amintit că suntem chemați să le spunem altora despre Hristos… este treaba lui Dumnezeu să facă să aibă un impact răspândirea Evangheliei… să o facă să crească și să dea roade. Mi s-a părut că versetele de astăzi au fost aproape direct adresate LGG… „care a ajuns până la voi şi este în toată lumea, unde dă roade şi merge crescând, ca şi între voi. Şi aceasta, din ziua în care aţi auzit şi aţi cunoscut harul lui Dumnezeu, în adevăr.”  Nu este minunat că Cuvântul lui Dumnezeu devine atât de viu și ne vorbește direct în situația în care suntem fiecare?!!!! Rugăciunea mea de astăzi este ca toate femeile implicate în acest studiu biblic să înțeleagă harul lui Dumnezeu și să aibă o sete pentru Cuvântul Său.

Cele mai importante ingrediente din metoda S.O.R.A. sunt interacțiunea TA cu Cuvântul lui Dumnezeu și APLICAREA Cuvântului Său în viața TA.

RESURSE PENTRU METODA SORA

Toate studiile și bibliile Love God Greatly sunt create urmărind metoda SORA. Materialele noastre vă vor încuraja să fiți active și să aprofundați cunoașterea minunatului Cuvânt al lui Dumnezeu.

100% din profit este folosit pentru organizația noastră cu scopul de a
oferi Cuvântul lui Dumnezeu femeilor din toată lumea, în limba lor natală. Până acum, am tradus studii în peste 40 de limbi și vrem să depășim acest număr!

Cumpărând materialele noastre ne ajutați să creștem!